به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی مروارید نیوز؛ این روزها بوی معطر سبزی تازه از دشت های هرمزگان به مشام می رسد به طوریکه با گذر از زمین های کشاورزی در مرکز، شرق و غرب استان شاهد حضور زنان و مردانی هستیم که دوشادوش یکدیگر به برداشت سبزی مشغول هستند.
زنان و مردان هرمزگانی دوشادوش یکدیگر به برداشت سبزیجات می پردازند
از دیرباز تاکنون زنان هرمزگان از اواخر تابستان در کنار مردانشان در زمین های کشاورزی به کاشت سبزی می پرداختند و سبزی های معطر و تازه خود را علاوه بر تامین نیاز بازار استان و کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز ارسال می کنند.
در این روزها که برف و کولاک بیشتر مناطق کشور را فراگرفته هرمزگان دارای آب و هوای مطلوب بهاری بوده و این استان تبدیل به مامنی مطلوب برای کشت سبزیجات و صیفی جات خارج از فصل شده است.
محبوبیت سبزی گرگا و خندل در میان ساحل نشینان هرمزگانی
هر ساله با بهره گیری از تجربه و تلفیق روش های سنتی و صنعتی روزی خود را به دست می آورند و به گفته صیفی کاران تولید محصولاتشان هر سال بیشتر از سال های قبل آن می شود.
برخی از سبزی های هرمزگان در تمام کشور مشترک بوده و بازار دارد ولی برخی دیگر آن مانند گرگا و خندل تنها در میان هرمزگانی محبوبیت دارد و با غذاهای محلی مانند قلیه ماهی و میگو خورده می شود.
۵۰ هزار هکتار از دشت های هرمزگان زیر کشت سبزی و صیفی
رضا امیری زاده، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: ۵۰ هزار هکتار از دشت های هرمزگان زیر کشت سبزی و صیفی خارج از فصل است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان عنوان کرد: امسال به دلیل بهره گیری از نشا مرغوب و رعایت اصول فنی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول برداشت شود.
امیری زاده با بیان اینکه شهرستانهای بندرعباس، میناب، حاجی آباد، بندرخمیر و پارسیان از مناطق مهم تولید نشا در استان است، اظهار کرد: هفده محصول سبزی و صیفی در استان هرمزگان کشت میشود که عمده این محصولات بادمجان، گوجه فرنگی، خیار، پیاز و فلفل است.
صادرات سبزی و صیفی هرمزگان به کشورهای حوزه خلیج فارس
وی عنوان کرد: شوید، نعناء، جعفری، گشنیز، تربچه، تره، چغندر، اسفناج و گرگا از مهمترین سبزیهای برگ پهن در استان هرمزگان است که در چهارصد هکتار از زمینهای کشاورزی استان کشت میشود.
امیری زاده با اشاره به اینکه کشت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل در استان از نیمه شهریور آغاز و تا نیمه مهر ادامه دارد، تصریح کرد: برداشت این محصولات هم از اواخر آبان شروع میشود و تا نیمه اردیبهشت سال آینده ادامه دارد.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان خاطر نشان کرد: محصول برداشت شده سبزی و صیفی علاوه بر مصرف استان به استانهای تهران، فارس و اصفهان هم فرستاده میشود و به کشورهای عمان، قطر و عراق هم صادر میشود.
انتهای پیام/
لینک مطلب : http://morvaridnews.ir/?p=34119


•دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مروارید نیوز پايگاه خبری تحليلي بندر لنگه در وب منتشر خواهد شد.
•پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
•پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.